Recept: low-carb varivo s govedinom
Izdašno varivo s govedinom se kuha malo dulje, ali je svakako vrijedno pričekati. Sadrži mnogo povrća i bjelančevina ali veoma malo ugljikohidrata. Savršeno kad trenirate.
Sastojci:
- 600 ml goveđe juhe
- 560 ml govedine narezane na kockice
- 300 g mrkve narezane na kolutiće
- 200 g rotkvica narezanih na tanke kolutiće
- 250 ml crvenog vina
- 230 g gljiva, cijelih ili narezanih
- 120 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 jušna žlica ulja avokada
- 1 list lovora
- 30 g brašna
- ¼ čajne žličice soli
- ¼ čajne žličice mljevenog crnog papra
Priprema:
- Zagrijte ulje u velikoj posudi na srednjoj ili maloj vatri.
- Dodajte govedinu u posudu i pirjajte dok ne postane smeđa sa svih strana. Izvadite meso i ostavite ga na tanjuru sa strane.
- U posudu stavite luk, gljive i češnjak i lagano pirjajte.
- Pospite brašnom uz stalno miješanje.
- Podlijte crvenim vinom i lagano sastružite sve što se zalijepilo za dno posude.
- Dodajte meso, goveđu juhu i začine i ostavite na srednjoj vatri da polagano krčka 60 do 70 minuta, dok meso ne omekša. (Meso mora stalno biti u tekućini)
- Sada dodajte mrkve i rotkvice i ostavite da se kuha još 30 do 40 minuta, dok povrće ne omekša.
- Jelo je najbolje servirati vruće ili ga spremite i uživajte tijekom tjedna. Kada se čuva u hladnjaku može stajati više dana, u zamrzivaču i do mjesec dana.
priprema
- U velikoj posudi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri.
- Stavite govedinu u lonac i pržite dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite meso i stavite ga na tanjur.
- U lonac stavite luk, gljive i češnjak i dobro se znojite.
- Pospite brašnom i istovremeno promiješajte.
- Prelijte crvenim vinom i ostružite po vrhu dno lonca.
- Dodajte govedinu, goveđu juhu i začine i pirjajte na srednje jakoj vatri oko 60 do 70 minuta dok govedina ne omekša. (Meso uvijek treba biti prekriveno tekućinom.)
- Dodajte mrkvu i rotkvice i pirjajte još 30 do 40 minuta; dok povrće nije mekano.
- Poslužite jelo vrućim ili ga stavite u spremnike i uživajte tijekom tjedna. Čorba se drži u hladnjaku nekoliko dana, u zamrzivaču do mjesec dana.
Zadnje ocjene
- 4.8 (37)
pure encapsulations Magnezij (magnezijev glicinat), 180 kaps.
Najprodavanije- organski vezan magnezijev glicinat
- preporuča se za osjetljive osobe
€ 76,49 (€ 354,12 / kg)Dostava do 22. listopada
- 4.8 (112)
Allergy Research Group Thyroid, 100 kaps.
Najprodavanije- tkivo goveđe štitnjače
- nježno obrađeno
- osušeno smrzavanjem
€ 42,99 (€ 999,77 / kg)Dostava do 22. listopada
- € 35,49 (€ 1.183,00 / kg)
Dostava do 22. listopada
- 5.0 (1)
Alnatura Organsko pšenično brašno tip 1050, 1 kg
- 100% pšenica iz uzgoja Demeter
- s visokim udjelom cjelovitih žitarica
- izvrsna svojstva pečenja
€ 2,19 (€ 2,19 / kg)Dostava do 30. listopada