Naša grupa - ovo su "nice" trgovine


Tko smo mi

Ova online trgovina je dio Niceshops grupe. Mi, Niceshops grupa, smo austrijsko poduzeće koje se specijaliziralo za razvoj online trgovina u različitim proizvodnim segmentima. U međuvremenu smo postali zastupljeni na više europskih tržišta.

Svakog mjeseca oko milijun osoba posjeti naše trgovine – tako mjesečno izvršimo preko 25.000 narudžaba, koje iz našeg logističkog centra na jugoistoku Austrije odlaze diljem svijeta.

Sve naše web-stranice imaju nekoliko zajedničkih karakteristika:

 • pregledno sortirana ponuda u svim područjima
 • izvrstan odnos cijena i ponude
 • odlična, brza dostava i tijek kupovine
 • pravo na garanciju i zamjenu proizvoda
 • dobro raspoloženje i kultura u komunikaciji u kontaktu s kupcima
 • I: mnogo stalnih kupaca koji putem svojim povratnih informacija neprestano doprinose daljnjem razvoju trgovina.

Održivost je integralni dio naše poduzetničke kulture.

Već kod planiranja našeg novog logističkog centra održivost je bila jedan od najvažnijih ciljeva i kao takva primijenjena je u mnoge faze izgradnje. Željeli smo biti uzor kada se radi o ekološko-tehničkim postupcima i zato nismo štedjeli na trudu i na troškovima. Najvažniji faktori održivosti pri gradnji logističkog centra bili su:

 • Drvo – prirodno održiva sirovina ima važnu ulogu kod gradnje! U cijelom centru sveukupno je iskorišteno 680 kubičnih metara drva. Budući da se u svakom m3 drva nalazi jedna tona CO2, tako se ovdje moglo vezati 680 tona CO2. Za usporedbu: samo jedna tona CO2 odgovara vožnji automobilom od 4.900 kilometara. To je do Moskve i natrag!
 • Izolacija – važna nam je bila i pravilna izolacija, kako bi se uštedjelo što više energije. Izolacijska vrijednost krova je oko 0,18 W/m2K, što je vrlo dobra vrijednost. K tome dolazi izolacija zidova u jakosti od 16 cm, što odgovara izolaciji obiteljske kuće!
 • Grijanje i hlađenje – Manje od jednog kilometra od našeg novog logističkog centra nalazi se bioplinsko postrojenje koje također ima postrojenje za izgaranje biomase.
  Dakle umjesto da gradimo vlastitu plinsku toplanu odlučili smo da svoj novi logistički centar grijemo uz pomoć bioplinskog postrojenje kao i postrojenja za izgaranje biomase.
  Kada smo saznali da se neiskorištena toplina bioplinskog postrojenja samo u zimi uistinu iskorištava, a ljeti se bespotrebno gubi, instalirali smo apsorpcijski rashladni uređaj umjesto uobičajenog rashladnog uređaja. Taj uređaj sada radi pomoću neiskorištene topline iz bioplinskog postrojenja odnosno pomoću topline iz postrojenja za izgaranje biomase. Apsorpcijski rashladni uređaj je doduše koštao tri puta više od uobičajenog rashladnog uređaja, ali pomoću njega se uštedi nevjerojatno mnogo energije. Uvidjeli smo da je vrlo korisno i dobro koristiti neiskorištenu toplinu da bi se proizvela hladnoća i tako upotrijebiti obnovljivu energiju i neiskorišteni potencijal koji nam je na raspolaganju. Povezivanjem s bioplinskim postrojenjem i upotrebom neiskorištene energije štedim 600 kW za toplinu i 550 kW za hladnoću. Za usporedbu: ako u 180 dana godišnje koristimo jedan od ova dva uređaja 8 sati dnevno potrošit ćemo u prosjeku oko 1.680 kWh godišnje. S tom količinom energije moglo bi se 3,5 godine neprestano gledati televiziju (na prosječno velikom televizoru).
 • Uređaji – Rashladne uređaje kupujemo prema najvišoj energetskoj učinkovitosti, a kod nabavke hardvera za računala pazimo manje na njihovu izvedbu a puno više na štednju i energetsku potrošnju.
 • Punjenje paketa – I kod dostave naših paketa pazimo na održivost. Iz tog razloga koristimo, gdje god je to moguće, materijal za punjenje naših paketa izrađen od materijala koji se može reciklirati. 95% naših paketa za punjenje ima organski biorazgradivi biočips.

Osim materijalnih stvari nama je kod stavke održivosti važan naravno i čovjek.

 • Pažnja – Važno nam je da ekološka svijest bude prisutna kod svakog našeg suradnika. Zato pazimo na to da svi uređaji budu isključeni u doba izvan radnog vremena pogona. Također veliku pažnju posvećujemo pravilnom odlaganju otpada.
 • Dobavljači – I kod naših dobavljača provjeravamo održivost, načine proizvodnje i njihovu filozofiju. Samo na taj način Vam možemo osigurati najbolje proizvode i najbolji proizvodni standard. Sumnjivi proizvodi se uklanjaju iz asortimana odnosno u prvom redu takvi proizvodi se niti ne prihvaćaju u trgovinu.

Za cijelu Niceshops grupu održivost i ekologija su centralni stupovi filozofije poduzeća. Imamo samo ovu jednu planetu. Iz tog razloga svi u našem poduzeću aktivno doprinose očuvanju njene ljepote i raznolikosti.

Ecco Verde

Ecco Verde - trgovina prirodne kozmetike

U Ecco Verde trgovini trenutno možete pronaći oko 5.000 proizvoda prirodne kozmetike međunarodno priznatih proizvođača, a taj broj svakim danom sve više raste! Od krema za ruke, šampona i proizvoda za njegu tijela, do širokog izbora mineralnog make-upa i svega što vam srce poželi!

Ovdje možete naći visokokvalitetnu prirodnu kozmetiku: Ecco Verde Hrvatska | Ecco Verde International

VitalAbo

VitalAbo - prehrambeni dodaci i sportska prehrana

VitalAbo vam nudi različite dodatke prehrani za vaše zdravlje, sport i wellneess svjetski poznatih proizvođača – i to sve po pogodnim cijenama i bez troškova isporuke!

Dodaci prehrani i sportska prehrana: VitalAbo Hrvatska | VitalAbo International

EquusVitalis - dodaci prehrani za konje

EquusVitalis vam nudi širok izbor krme, minerala, specijaliteta i proizvoda za njegu vašeg konja. U našoj trgovini možete pronaći svjetski priznate brendove kao što su St. Hippolyt, Eggersmann, Stiefel, Nösenberger, Lexa i Gladiator plus, kao i našu vlastitu visokokvalitetnu marku EquusVitalis.

Visokokvalitetni dodaci za vašeg konja i više: EquusVitalis Austrija

Bloomling

Bloomling - sjemenke i dodaci za čaroban vrt

Neka vaš vrt ili balkon postane čaroban zahvaljujući proizvodima vrtne vile. Tako širok raspon biljaka nećete naći ni kod jednog vrtlara. Putem Interneta možete u miru pretraživati različite vrste i skupine, odabrati vaše najdraže vrste te nam dopustiti da vam ih dostavimo u vaš dom.

Visokokvalitetno sjemenje i dodaci u vašem vrtu: Bloomling Austrija | Bloomling International

Interismo

Interismo - visokokvalitetni dodaci za vaš stan

Vaša web trgovina s dodacima za vaš stan. Ovdje možete pronaći sve što vam srce želi za dekoraciju vašeg stana. Dodaci vrhunske kvalitete i svjetski priznatih brendova za vaš individualni dekor.

Živite sa stilom: Interismo Slovenija | Interismo Austrija

Pools.shop

pools.shop - sve za bazen

Sve za vaš bazen – ako se radi o kompletu ili samo dodacima – na pools.shop naći ćete sve. Vrhunski bazeni za uživanje u kupanju u vlastitom domu, te proizvodi za njegu bazena.

Zabava za sve: pools.shop