Veganski božićni proteinski keksi

Veganski božićni proteinski keksi

Nije uvijek jednostavno hraniti se zdravo odnosno, primjereno treningu – prije svega u blagdansko vrijeme. Problem su prije svega slatki izazovi koji imaju previše ugljikohidrata.

Kako bi vam pomogli s ovim problemom, danas vam donosimo ukusan recept za kekse koji ne samo da su ukusni, bogati su hranjivim tvarima ali nisu prepuni šećera ili masnoća. Kao bonus, keksi su veganski i bez glutena. S njima se ne morate ničega odreći i zadržati svoju prehrambenu rutinu za vrijeme blagdana.

Sastojci za 5 porcija

  • 40 g maslaca od kikirikija
  • 30 g mljevenih orašida
  • 15 g proteina u prahu
  • 1 žlica sirupa od agave
  • 1 žlica bademovog mlijeka
  • 1 čajna žličica mljevenog sušenog đumbira
  • ½ čajne žličice mljevenog pimenta

Priprema

  1. Pomiješajte sve sastojke u jednu smjesu.
  2. Probajte smjesu kako bi slatkoću prilagodili svojem ukusu. Ako nije dovoljno slatka sada je možete dodatno zasladiti sirupom od agave.
  3. Smjesu rasporedite po neprianjajućoj podlozi za pečenje ili na papir za pečenje. Odaberite božićne oblike prema želji i izrežite kekse.
  4. Kekse stavite u pećnicu, koju ste prethodno zagrijali na 1700C, i pecite deset do dvanaest minuta, dok ne dobiju zlaćanu boju.
  5. Sada dolazi najvažniji korak: Ostavite kekse da se u potpunosti ohlade. Kad su topli odmah se mrve.
  6. Hladne kekse možete prema želji dekorirati, na primjer s tamnom čokoladom, kakaom u prahu, kokos brašnom....
  7. Uživajte.