E-bicikli dolaze

U posljednjih nekoliko godina je s e-biciklom došlo do promjene u mobilnosti ljudi. To zapravo i nije iznenađujuće jer električni bicikli nude mnoge prednosti. Čak i što se tiče zdravlja.

E-bicikli su u trendu

Trenutno je na području e-mobilnosti došlo do ekstremnog uspona. E-bicikli se prodaju kao hladno pivo za ljetnih vrućina. Postoje mnogi razlozi.
Zahvaljujući motoru vožnja bicikla dobiva izrazitu dinamiku. E-bicikl također predstavlja novu neovisnost koja se ne može postići s normalnim biciklom. Više nema nepremostivih uspona. Pogledajmo prednosti e-bicikla.

Prednosti

  • Jeftin: E-bicikl je, kad ga jednom kupite, vrlo jeftin. Troškovi održavanja su zanemarivi. Troškovi punjenja su veoma mali. Jedini veliki trošak je baterija, ako mora biti zamijenjena. S modernim baterijama možete prijeći do 40.000 kilometara, dakle jednom oko Ekvatora. Nema troškova osiguranja i goriva. Ako sve zajedno zbrojimo,e-bicikl je mnogo jeftiniji nego automobil.
  • Ušteda prostora: E-bicikl ne zahtijeva puno prostora i može se relativno brzo spremiti. Automobil treba parkirno mjesto ili garažu.
  • Ekološki: U automobilu ima mjesta za do pet osoba, ali većinu vremena koriti ga samo jedna osoba za volanom, preostala mjesta su prazna. Ipak, cijelo se vozilo mora pomaknuti, što, naravno, šteti okolišu. Osim toga, 60 je posto svih automobilskih putovanja, prema istraživanjima, kraće od 6 kilometara. Prelaz na e-biciklu smanjuje emisiju ispušnih plinova i buku. Za udaljenosti manje od 20 km su e-bicikli savršeni. Ako, uz to, struju kupujete od zelenih distributera koji proizvode CO2 neutralno, ne dolazi do opterećenja klime.
  • Zdravo: E-bicikli su zdravi iz nekoliko razloga. Ovo možda ne zvuči logično jer nam pomaže motor. Ipak, to je tako.
  • Za razliku od mopeda, motor se aktivira samo kada pedaliramo. Čak i kod visoke razine potpore potrebno je konstantno pokretanje. Time se aktivira kardiovaskularni sustav i naravno treniraju se mišići i zglobovi. Osim toga uvijek možete održavati odgovarajući ritam otkucaja srca. Na ravnini je moguće isključiti motor a kod uspona uključiti odgovarajuću razinu pomoći. Tako dolazi do konstantnog izgaranja kalorija. Zanimljivost: Istraživanja su pokazala da vlasnici e-bicikla tri puta više voze bicikl od vlasnika normalnih bicikla. Dakle, s e-biciklom nije tako naporno, ali se vozi češće.
  • Zabava: Ako više nema planina koje su previsoke za bicikl, to znači više zabave. Ekstremni napor i znojenje otpadaju i ostaje samo čisti užitak u vožnji. Svaka osoba sklonija je pokretu bez boli.
  • Fleksibilnost u gradu: Posebno u gradovima ima e-bicikl svoje prednosti. Više nema problema s prometnim gužvama, nema potrage za parkingom ili rizika od dobivanja kazne za parkiranje. S električnim biciklom uvijek možete odabrati najizravniji put. Dakle, oni su brži od automobila i od običnog bicikla.
  • Velike udaljenosti: Uz moderne e-bicikle čak i velike udaljenosti više nisu problem. Ranije su se , baterije često brzo praznile ali danas su dovoljne za pokrivanje 100 kilometara ili čak i više.
  • Nema više znojenja do posla: Tko voli na posao doći znojan nakon naporne vožnje biciklom? S e-biciklom, ovaj problem ne postoji.
  • Coolnes faktor: E-bicikli su najnoviji trend. Danas postoji mnogo različitih stilskih modela. Moderni električni bicikli su vrlo funkcionalni dodatak stilu života.

Geero je e-bicikl u modernom retro dizajnu sa skrivenom baterijom i snažnim motorom.

Ovdje možete otkriti Geero za naše autrijske kupce.
Ovdje možete otkriti Geero za naše njemačke kupce.