Recept: čokoladni proteinski donut/krafnu

ponedjeljak, 24. lipnja 2019

Recept: čokoladni proteinski donut/krafnu

Za uživanje bez žaljenja i grižnje savjesti

Ovaj je recept za čokoladne proteinske krafne pravi užitak zbog kojega ne morate imati grižnju savjesti. Prekrasno je čokoladan, sadrži vitamine, nema glutena, bez dodatnog je šećera i prepun je proteina. Dakle, savršen za postizanje prehrambenih ciljeva.

Za ovaj recept vam je potrebni su vam kalupi za donut.

Hranjiva vrijednost:

  • 228 kalorija
  • 15 g masti
  • 8 g ugljikohidrata
  • 15 g proteina

Vrijeme pripreme:

Otprilike 30 minuta

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 jušne žlice kakao u prahu
  • 2 mjerice proteina u prahu s okusom čokolade
  • 1 slatki krumpir za ¾ šalice pirea od slatkog krumpira
  • ½ šalice bjelanjka, odvojeno
  • 1 jušna žlica ulja kokosa
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • ½ čajne žlice brašna guar graha

Sastojci za glazuru (kao opcija):

  • 2 čajne žlice ulja kokosa
  • ¼ šalice kikiriki maslaca

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. Operite slatki krumpir, ogulite i narežite na kockice. Zapecite ga u tavi, dok ne postane mekan i napravite pire.
  3. Pireu dodajte jaja, bjelanjak i kokosovo ulje i sve dobro izmiješajte.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte proteine u prahu, prašak za pecivo, brašno guar graha i kakao u prahu.
  5. Sada pomiješajte sve sastojke i dobro mijesite. Smjesa bi morala biti prilično tvrda.
  6. Namastite kalupe za donut i punite ih smjesom. (Najbolje funkcionira uz pomoć vrećice za kremu)
  7. Pecite 12 minuta i donute odmah izvadite iz kalupa te ih ostavite da se ohlade.
  8. Kako bi vam glazura bila savršena, kratko zagrijte kikiriki maslac i kokosovo ulje. Sada jednostavno ohlađene donute umočite u glazuru i ostavite ih da se ohlade.Savjet: Naravno da možete koristiti bilo kakvu glazuru – sve je dopušteno, glavno da je ukusno.
  9. Uživajte.