Proteinske palačinke - recepti

Mnogi rado koriste proteinski prah za izgradnju mišića, jer to ne zahtijeva puno truda i lako se konzumira u različitim napicima kao što je shake i sl. Međutim postoje i mnoge druge alternative koje se mogu brzo i jednostavno pripremiti. Danas Vam predstavljamo jedan takav proizvod.

IronMaxx Proteinske palačinke s vanilijom

Kada kažemo proteinske palačinke, to zvuči kao da nas čeka puno posla. Ali s gotovom mješavinom IronMaxx proteinske palačinke se mogu sasvim jednostavno pripremiti i gotove su u tren oka. Potrebna Vam je samo gotova IronMaxx mješavina, malo vode, zdjelica, pjenjača i tavica.

Sastojci

Pogledajmo što ove palačinke sadrže. Prvo što treba istaknuti je vrlo visoki udio proteina od 68 posto. U jednoj porciji (50 g) nalazi se 34 g proteina iz različitih izvora: proteini sirutke, kalcijev kazeinat te proteini jaja i soje. To čini jedan vrlo raznolik profil aminokiselina.

Osim toga jedna porcija sadrži 8,3 g ugljikohidrata i 2,4 g masti.

Od 50 g mješavine može se pripremiti 4 do pet malih palačinki.

Priprema

 1. 50 g mješavine za proteinske palačinke pomiješati u zdjelici sa 150 ml hladne vode. Za to je najbolje koristiti pjenjaču.
  Drugi način je da se sve zajedno pomiješa u shakeru. To je brže nego miješanje s pjenjačom, ali moramo istaknuti da relativno puno smjese ostane u shakeru.
 2. Na kraju uzmite tavicu i pecite palačinke da dobe zlatno-smeđu boju. Nemojte zaboraviti okrenuti palačinku. Važno: Preporučuje se da tijesto pečete bez masti. Za to je, međutim, potrebna odgovarajuća tavica. Ako nemate takvu tavicu tada savjetujemo da pečete na masnoći tako da se palačinka ne zalijepi i zagori u tavici.

Osnovni recept - proteinske palačinke

Za sve koji imaju malo više vremena pripremili smo i osnovni recept za proteinske palačinke. On se može obogatiti npr. s kokosom, bananama, borovnicama, medom – prema individualnom okusu.

Sastojci

 • 3 bjelanjka
 • ½ mjerice proteinskog praha
 • ¼ šalice svježeg sira
 • ¼ šalice sirove zobi

Priprema

 1. Pomoću pjenjače miješajte sve sastojke u zdjelici dok ne dobijete glatko tijesto.
 2. U vruću tavicu stavite malo masnoće i ulijte željenu količinu tijesta.
 3. Kada rub tijesta posmeđi, okrenite palačinku.
 4. Ukrasite po želji i uživajte.