Mikronutrijenti za žene

Mikronutrijenti za žene

Život je pun avantura i izazova - bilo da je riječ o prvoj menstruaciji, trudnoći ili izazovima na poslu. Svaka žena ima svoje osobne savjete i trikove kako ih savladati. Ali ono što ih sve povezuje je želja da ostanu zdrave. Osnova za to je ravnoteža mikronutrijenata u okviru zdrave i uravnotežene prehrane. U svakodnevnom životu su željezo, B-vitamini i cink posebno snažni partneri svake žene.

Željezo za metabolizam energije

Pogotovo u užurbanim danima kada se ide s jednog zadatka na drugi, podrška ovog elementa u tragovima je upravo ona prava stvar. Jer je važan za metabolizam energije i pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Mlade žene trebaju obratiti posebnu pozornost na ravnotežu željeza - jer mjesečno gube i do 40 mg željeza kroz menstruaciju. Osim toga, ovaj element u tragovima također je važan pratilac u vrlo posebnoj životnoj fazi: trudnoći i dojenju. Podržava žensko tijelo u stvaranju krvi i diobi stanica. Stoga trudnice posebno imaju koristi od dodatne porcije željeza.

B-vitamini za jake živce

Kad je riječ o žongliranju profesionalnog i privatnog života s jakim živcima, u igru dolaze vitamini B1, B2, B6 i B12. Jer oni pomažu u tome da stres ne našteti psihi, a uz to ovi B-vitamini također brinu za zdrav metabolizam energije. Kada se probudi želja za djetetom, jaki je partner folna kiselina (folat): ovaj B-vitamin važan je za diobu stanica i razvoj posteljice te ga je potrebno uzimati kao dodatak već i kod želje da imate dijete.

Kontracepcijske tablete smanjuju razinu B-vitamina: ako žene koriste klasične kombinirane kontracepcijske tablete, tada je posebno važna dodatna opskrba B-vitaminom. Jer sadržani estrogen može poremetiti ravnotežu hranjivih tvari.

Cink za blistav izgled

Užurbani svakodnevni život ne poremećuje samo unutarnje funkcioniranje tijela: brzo se i izvana primjećuju određena opterećenja. Koža, kosa ili nokti su poput zrcala koje odražava zbivanja u unutrašnjosti. Kako ne bi izgubili sjajan izgled, cink može dragocjeno doprinijeti održavanju zdrave kože, kose i noktiju. Ali ovaj svestrani element u tragovima može učiniti puno više: pomaže imunološkom sustavu, a također je uključen u metabolizam kiselina i baza.

Mikronutrijenti za menopauzu

Menopauza preokreće život mnogih žena. Oko 45. godine života mijenja se ne samo žensko tijelo, već i individualna potreba za određenim mikronutrijentima. Magnezij s vitaminima B1, B2 i B6 čini snažan tim za zdravu psihu i brine da se mirno može proći kroz ovo vrijeme promjene. Vitamin B6 ne samo da je dobar za živce, već i pomaže u regulaciji hormonalne aktivnosti. Izoflavoni, hmelj i lignani također su često dio receptura koje su posebno prilagođene potrebama žena koje prolaze kroz menopauzu.

Savjeti za proizvode od tvrtke Pure Encapsulations® za jake žene

Pure Encapsulations® već oko 30 godina proizvodi visokokvalitetne dodatke prehrani i idealan je suputnik za žene koje ne žele kompromise kada je zdravlje u pitanju:

Željezo kompleks pruža dodatnu dozu energije

Koža-kosa-nokti kombinira nutrijente za ljepotu iznutra

B-kompleks kombinira nutrijente za ljepotu iznutra

Cranberry D-manoza idealna je za žene

Formula za trudnoću kombinira važne mikronutrijente za majku i dijete

Meno formula podržava dobar osjećaj tijekom menopauze