Kako djeluje zeleni smoothie

Kako djeluje zeleni smoothie

Prema mišljenju mnogih zeleni smoothie ima signifikantno djelovanje na zdravlje i četiri čaše zelenog smoothija dnevno potiče probavu i smanjuje potrebu za brzom hranom. Pogledajmo u kojim područjima zeleni smoothie nudi svoje prednosti:

Nutrijenti

Povrće je puno vitamina, elemenata u tragovima i minerala – radi se dakle o vrlo hranjivim namirnicama. Zeleno lisnato povrće je posebno hranjivo, što povrće kao što je špinat ili kupus čini odličnim za smoothie. Kada se od povrća napravi pire ili kada se iz njega iscijedi sok, oslobađaju se nutrijenti iz zatvorenih stjenki celuloze koji tako lakše dospijevaju u krvotok.

Energija

Zeleni smoothie opskrbljuje tijelo energijom koju pružaju njegovi nutrijenti. Što više nutrijenata dospije u krvotok to više energije tijelo dobiva.

Probava

Zeleni smoothie pruža mnoge nutrijente koji potiču probavu. Vrlo je važno da se dobije dovoljno vlakana, odnosno balastnih tvari. U tipičnoj zapadnjačkoj prehrani često se uzima premalo vlakana, a ona se mogu naći u velikoj količini u zelenom lisnatom povrću. Osim toga unos dovoljne količine tekućine je također vrlo važan za zdrava crijeva. Osobe koje piju zeleni smoothie konzumiraju manje šećera i masti što također pozitivno djeluje na probavu.

Anti-aging efekt

Zelenom smoothiju pripisuju se i neki anti-aging efekti zahvaljujući mnogim njegovim sastojcima, što poboljšava ten, podupire imunološki sustav…

Koji su sastojci zelenog smoothija?

Jedna polovica zelenog smoothija je većinom zeleno lisnato povrće, a druga polovica je voće. K tome dolazi i nešto tekućine.

  • Zeleno povrće za smoothie može biti špinat, zeleni kupus, salata, celer ali i pšenična trava.
  • Kao voće mogu se koristiti banane, jagode, kruške ili borovnice.
  • Tekućina može ovisno o osobnom ukusu biti mlijeko, voda, jogurt ili narančin sok.

Priprema

Kod pripreme zelenog smoothija potrebno je uzeti isti omjer povrća, voća i tekućine.

Kada odlučite što ćete staviti u smoothie miješajte prvo tekućinu s povrćem 15 do 20 sekundi. Zatim stavite voće. Miješajte sve zajedno oko 30 sekundi da dobijete glatku smjesu.

Ako se postupak mora ubrzati jer ste u žurbi, preporučujemo Green Mix BIO mješavina u prahu marke Purasana. Ova mješavina sirove hrane sadrži prah pšenične trave, ječma, spiruline i klorele. Jednostavno pomiješajte s tekućinom i uživajte.