Gljiva Reishi marke Hawlik

Ni jedna gljiva nije privukla toliko legendi kao gljiva Reishi (hrastova sjenica). Ona se u azijskoj medicini cijeni i primjenjuje već tisućljećima i znana je kao »gljiva besmrtnosti«. Kao prašak ili ekstrakt ona sadrži enormno mnogo bioaktivnih supstanci čije pozitivno djelovanje na zdravlje čovjeka je znanstveno dokazano.

Reishi: 4 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.

Dio kineske tradicije

Kada se govori o tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM) većina nas prvo pomisli na akupunkturu. Međutim biljke i vitalne gljive imaju u TCM veliku primjenu. Gljiva hrastova sjajnica (latinski: Ganoderma lucidum, japanski: Reishi, kineski: Ling Zhi) ima pritom središnju ulogu - njoj se već tisućama godina pripisuje pozitivno djelovanje na vitalnost i životni vijek. Mnogo prije nego se znalo o njenim mnogim mineralnim tvarima, vitaminima i ostalim bioaktivnim supstancama, kineski liječnici su upotrebljavali Reishi za cjelokupno jačanje imunološkog sistema te kao prirodno »Anti-Aging-sredstvo«.

U središtu današnjeg interesa znanosti su, prije svega, polisaharidi i antioksidanti, koji se mogu naći u visokim koncentracijama u ovoj biljci neobičnog izgleda, koja se uzgaja i na našim prostorima. Njena djelovanja su dobar razlog za činjenicu da ta gljiva kod Kineza predstavlja simbol sreće te se koristi i kao talisman.
Reishi, iz kojeg dobivamo naš vrlo kvalitetan prašak i ekstrakte, potječe iz strogo kontroliranog uzgoja a prerada se odvija u vrlo pažljivim uvjetima.