Cordyceps - gljiva

Iz tibetanskih visoravni

U svojoj domovini, na tibetanskoj visoravni, gljiva kordiceps - Cordyceps sinensis (gljiva gusjenica) je već dugo omiljena ne samo među ljudima nego i kod životinja. Pastiri, koji su čuvali jakove, su jednom kod ovaca, koje su u blizini ispaše pojele vrlo malo tih gljiva, primijetili veliki potencijal gljive kordiceps. Nakon što su te životinje pokazale primjetnu otpornost, dulji životni vijek i plodnost, put gljive kordiceps prema omiljenom toniku i afrodizijaku bio je vrlo kratak.

Cordyceps: 2 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.

Gljiva za kondiciju

Ime gljiva gusjenica može se svesti na dva njezina svojstva: prvo, gljiva je slična gusjenici, i drugo, za svoj vlastiti rast gljiva treba određeni način života kakav gusjenica provodi ispod zemlje.
Domovina gljive gusjenice je tibetanska visoravan. Ovdje se mala, neprimjetna gljiva ugnijezdi u travi, tako da životinje, koje tamo pasu, profitiraju od njezine prirodne snage. Kada su pastiri jakova primijetili da njihove ovce, koje su pasle na visoravni, pokazuju iznenađujuću vitalnost i plodnost, oni su to pripisali - s pravom - gljivi.
Budući da se gljiva ne može uzgajati zajedno s gusjenicom i to nije isplativo, kod gljive gusjenice se - kao iznimka - uzgaja i ekstrahira samo micelij. Taj sastojak naziva se CS4 i identičan je gljivi. Uzgoj se vrši bez drva ili slame na hranjivoj tekućini. Tako se dobiva apsolutno čista i vrlo djelotvorna gljiva.