Šipak samljeven u fini prah

Čudesna bobica šipak pripada porodici ružovki. Poznat je i pod nazivom divlja ruža, a ima jarko crvenu i žuto-narančastu boju i raste u obliku grma. Ovalni, hrskavi plod može se jesti sirov. Upozorenje, njegovi mali oraščići s unutarnje strane imaju bodlje i dlačice, koje kod dodira s kožom izazivaju svrbež. Stoga ih treba pažljivo ukloniti prije konzumacije. Što se kasnije plod bere, to je zreliji i slađi. Bezbroj postupaka obrade čine šipak pravi sveznalicom. Mousse, džemovi, ulja, likeri, čajevi, voćna vina ili tradicionalno kao punjenje ukusnih krafni. Ako detaljnije pogledamo njegove sastojke, odmah primjećujemo visoki sadržaj vitamina C. Ovaj i mnogi drugi sastojci, poput, flavona, voćnih kiselina i vitamina B, karakteristične su osobine ovog ploda.

Prah od šipka: 3 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.