Bezglutensko heljdino brašno
100% od heljde
RasprodanoProizvod više nije dostupan u našoj trgovini
Opis
Bezglutensko heljdino brašno ima tipičan, nježan orašasti okus zbog zrna heljde.
Heljda je bogata proteinima, kalijem, magnezijem, željezom i mnogim drugim aktivnim sastojcima. Brašno omogućuje pripremu širokog raspona slatkih i slanih jela.
Važne napomene:
Može sadržavati tragove soje, mlijeka i lupina!
Kulinarski prijedlog:
Heljda je zbog svoje velike gustoće hranjivih tvari posebno pogodna za za pripremu pekarskih proizvoda i kolača. Zamijenite brašno u svojim receptima i do 100% s TAKE EAT FREE bezglutenskim heljdinim brašnom.
Recept: Torta od kestena i heljde
Osnova od heljde:
- 3 jaja
- 100g šećera u prahu
- 1 prstohvat soli
- 1 pak. vanilin šećera
- 1/2 limuna
- 70 ml ulja
- 2 žlice ruma
- 80 g TAKE EAT FREE bezglutenskog heljdinog brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 žličica praška za pecivo bez glutena
Kesten krema:
- 250 g kesten pire
- 80g šećera u prahu
- 4 žlice ruma
- 1 naranča
- 5 listova želatine
- 500 ml tučenog slatkog vrhnja (bez laktoze)
Priprema:
Za osnovu od heljde namažite kalup za tortu i pospite bezglutenskim brašnom. Zagrijte pećnicu na 160°C - gornji i donji dio. Prosijavajte TAKE EAT FREE bezglutensko heljdino brašno i kakao. Jaja, šećer u prahu, sol, vanilin šećer i koricu limuna dobro izmiješajte da dobijete prilično pjenastu masu. Uz stalno miješanje dodajte još ulje i rum. Pažljivo dodajte bezglutensko TAKE EAT FREE brašno, pomiješajte te smjesu izlite u kalup za tortu. Pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj polici oko 20 minuta. Zatim izvadite iz pećnice i ohladite.
Za kesten kremu omekšajte želatinu u hladnoj vodi. Tučeno slatko vrhnje stavite u hladnjak. Kesten pire i šećer u prahu dobro pomiješajte da dobijete glatku smjesu. Rumu i soku od naranče dodate želatinu, otopite i pomiješajte u smjesu od kestena i šećera. Pažljivo umiješajte šlag i nanesite na pečeni biskvit. Tortu zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Alergeni: | Bez glutena, Bez rakova, Bez jaja, Bez ribe, Bez kikirikija, Bez orašastih plodova, Bez celera, Bez senfa, Bez sezama, Bez sumpornog dioksida, Bez mekušca |
---|---|
Svojstva : | Vegetarijansko |
Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatne informacije
Prehrambene vrijednosti | u 100 g |
---|---|
Energijska vrijednost kJ / kcal | 1485 kJ / 351 kcal |
Masti | 3,2g |
od toga zasićene masne kiseline | 0,7 g |
Ugljikohidrati | 66 g |
od toga šećeri | 1,2 g |
Proteini | 13 g |
Sol | 0.25 g |
Sastojci: 100% heljda
Iskustva naših kupaca
recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za Bezglutensko heljdino brašno
3 recenzije kupaca u drugim jezicima
5 zvjezdica
5 zvjezdice | | 3 | (100%) |
---|---|---|---|
4 zvjezdica | | 0 | (0%) |
3 zvjezdica | | 0 | (0%) |
2 zvjezdica | | 0 | (0%) |
1 zvjezdica | | 0 | (0%) |
3 ocjene
hrvatski jezik još nema niti jednu recenziju, ali možete pronaći 3 recenzije na drugim jezicima.
- Bez recenzija.