Bezglutensko heljdino brašno

100% od heljde

RasprodanoProizvod više nije dostupan u našoj trgovini

Opis

Bezglutensko heljdino brašno ima tipičan, nježan orašasti okus zbog zrna heljde.

Heljda je bogata proteinima, kalijem, magnezijem, željezom i mnogim drugim aktivnim sastojcima. Brašno omogućuje pripremu širokog raspona slatkih i slanih jela.

Važne napomene:
Može sadržavati tragove soje, mlijeka i lupina!​

Kulinarski prijedlog:
Heljda je zbog svoje velike gustoće hranjivih tvari posebno pogodna za za pripremu pekarskih proizvoda i kolača. Zamijenite brašno u svojim receptima i do 100% s TAKE EAT FREE bezglutenskim heljdinim brašnom.

Recept: Torta od kestena i heljde

Osnova od heljde:

  • 3 jaja
  • 100g šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli
  • 1 pak. vanilin šećera
  • 1/2 limuna
  • 70 ml ulja
  • 2 žlice ruma
  • 80 g TAKE EAT FREE bezglutenskog heljdinog brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1 žličica praška za pecivo bez glutena

Kesten krema:

  • 250 g kesten pire
  • 80g šećera u prahu
  • 4 žlice ruma
  • 1 naranča
  • 5 listova želatine
  • 500 ml tučenog slatkog vrhnja (bez laktoze)

Priprema:
Za osnovu od heljde namažite kalup za tortu i pospite bezglutenskim brašnom. Zagrijte pećnicu na 160°C - gornji i donji dio. Prosijavajte TAKE EAT FREE bezglutensko heljdino brašno i kakao. ​Jaja, šećer u prahu, sol, vanilin šećer i koricu limuna dobro izmiješajte da dobijete prilično pjenastu masu. Uz stalno miješanje dodajte još ulje i rum. Pažljivo dodajte bezglutensko TAKE EAT FREE brašno, pomiješajte te smjesu izlite u kalup za tortu. Pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj polici oko 20 minuta. Zatim izvadite iz pećnice i ohladite.
Za kesten kremu omekšajte želatinu u hladnoj vodi. Tučeno slatko vrhnje stavite u hladnjak. Kesten pire i šećer u prahu dobro pomiješajte da dobijete glatku smjesu. Rumu i soku od naranče dodate želatinu, otopite i pomiješajte u smjesu od kestena i šećera. Pažljivo umiješajte šlag i nanesite na pečeni biskvit. Tortu zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Alergeni: Bez glutena, Bez rakova, Bez jaja, Bez ribe, Bez kikirikija, Bez orašastih plodova, Bez celera, Bez senfa, Bez sezama, Bez sumpornog dioksida, Bez mekušca
Svojstva : Vegetarijansko
Prehrambeni dodaci ne služe kao nadomjestak za zdravu i uravnoteženu prehranu. Čuvati na mjestima van dohvata djece.
Preporučena dnevna doza ne smije se prekoračiti.
Dodatne informacije
Prehrambene vrijednosti u 100 g
Energijska vrijednost kJ / kcal 1485 kJ / 351 kcal
Masti 3,2g
od toga zasićene masne kiseline 0,7 g
Ugljikohidrati 66 g
od toga šećeri 1,2 g
Proteini 13 g
Sol 0.25 g

Sastojci: 100% heljda

Iskustva naših kupaca

recenzija na sljedećem jeziku: hrvatski za Bezglutensko heljdino brašno

3 recenzije kupaca u drugim jezicima

5,0 od 5 zvjezdica
5 zvjezdica 5 zvjezdice
3 (100%)
4 zvjezdica
0 (0%)
3 zvjezdica
0 (0%)
2 zvjezdica
0 (0%)
1 zvjezdica
0 (0%)

3 ocjene

hrvatski jezik još nema niti jednu recenziju, ali možete pronaći 3 recenzije na drugim jezicima.


Slični proizvodi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci koji su kupili "Bezglutensko heljdino brašno" , kupuju i:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder