SaltStick

Sportska prehrana za sportove izdržljivosti

Brend SaltStick osnovao je kanadski triatlonac i ultratrkač Jonathan Toker. Sportska prehrana proizvodi se u Americi. Sastav je posebno formuliran za sportove izdržljivosti. Trčanje, vožnja bicikla, plivanje ili drugi sportovi - SaltStick pouzdano opskrbljuje elektrolitima.

SaltStick: 3 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.

Održavanje razine elektrolita u krvi je jedan od odlučujućih faktora za postizanje rezultata kod opterećenja pri izdržljivosti. Putem znoja gube se mnoge mineralne tvari kao npr. natrij (sol), kalij, kalcij i magnezij. Opskrba mineralnim tvarima putem hrane i pića je tijekom opterećenja nedovoljna - zbog ograničenog kapacitete probavnog sistema da uzima i prerađuje te tvari. Stoga sve više sportaša u sportovima izdržljivosti koriste slane tablete i kapsule s mineralnim tvarima da bi održali svoju produktivnost pri dugim opterećenjima.
Do nedavno postojao je problem kako kapsule održati čistima i suhima a ipak imati brzi i jednostavni pristup kapsulama. Stoga Salt Stick ne nudi samo visokoučinkovite kapsule s mineralnim tvarima i visokim sadržajem soli, već i odgovarajuće praktično dispenzer pakiranje. Na triatlonu Hawaii - Ironman 2006. godine više od 100 sportaša profitiralo je od proizvoda Salt Stick, među ostalima i oba prvoplasirana - Normann Stadler i Chris McCormack.