Opet dostupna: Vemma Premix po povoljnoj cijeni

ponedjeljak, 06. lipnja 2016

Opet dostupna: Vemma Premix po povoljnoj cijeni

Vemma, najprodavaniji tekući dodatak prehrani u SAD-u, je opet dostupan. Odsad se ekskluzivno može kupiti po povoljnoj cijeni u VitalAbo online trgovini.

Ime Vemma je akronim i predstavlja:

  • Vitamine
  • Esencijalne
  • Minerale
  • Mangostan
  • Aloa Veru

Radi se o tekućem Premium – dodatku prehrani s dragocjenim sastojcima i visokom bioraspoloživošću. Sadrži 12 esencijalnim vitamina, više od 65 minerala dobivenih iz biljaka, mangostana, aloa vere i zelenog čaja bez kofeina. Četiri žlice ovog pripravka pokrit će veliki dio dnevno potrebnih mikronamirnica, vitamina itd. Osim toga, Vemma je bez glutena, soje i laktoze, ne sadrži umjetni zaslađivač, bojila i konzervanse a pakiranje je bez BPA (bisfenola A).
Pogledajmo pobliže nekoliko sastojaka Vemme koji možda još nisu tako poznati.

Što je mangostan?

Mnogi nisu upoznati s pojmom mangostan. On potiče iz malajskog jezika a označava tropsko drvo s jestivim plodovima, koje raste u jugoistočnoj Aziji. Plodovi ovog drva mogu se ubrojiti u Superfood - namirnice, jer su bogati antioksidansima. Oni se u Aziji već vrlo dugo koriste u narodnoj medicini, a cijenjeni su zbog toga što sprječavaju upale i bolove. Razlog tome je što su ovi plodovi bogati sekundarnim biljnim tvarima kao što su polifenoli i ksantoni. Ksantoni su posebno važni prirodni antioksidansi, a od svih izvora, plodovi mangostana su najbogatiji tom biljnom tvari.
Zahvaljujući jedinstvenom postupku ekstrakcije, za Vemma proizvode se sok dobiva iz cijelog ploda, dakle i iz kore, koja je posebno bogata polifenolima.

Zašto sadrži aloa veru?

Aloa vera važi kao kraljica ljekovitog bilja. Koristi se već više tisućljeća u tradicionalnoj medicini. Aloa vera pohranjuje vodu u obliku neke vrste gela, u kojem je sadržano skoro 200 različitih aktivnih tvari. Njena pozitivna svojstva se već dugo koriste u kozmetici, ali aloa vera se može i konzumirati.

Zašto zeleni čaj bez kofeina?

Zeleni čaj je vrlo cijenjen u Aziji. Provedena su mnoga istraživanja koja su ukazala na moguće pozitivne zdravstvene i antioksidacijske učinke zelenog čaja. Vemma ne sadrži kofein budući da ne reagiraju svi ljudi jednako na kofein i mnogi ga teško podnose.