Dobro opskrbljeni na putovanju - 5 najvažnijih proizvoda

Dobro opskrbljeni na putovanju - 5 najvažnijih proizvoda

Dodaci prehrani na godišnjem odmoru

Temperature rastu, a iščekivanje našeg sljedećeg ljetnog odmora sve je veće. Ljeto, sunce, plaža i more! Za vas smo sastavili 5 najvažnijih dodataka prehrani koji mogu biti važni i na putovanju te ne bi smjeli nedostajati u vašoj kućnoj ljekarni.

B vitamini

Koliko god putovanje bilo lijepo, nije rijetkost da se unaprijed povezuje sa stresom i užurbanošću. Iz tog razloga, trebali biste početi uzimati proizvode s vitaminom B 3-4 tjedna prije putovanja. B vitamini savršeni su i za sportska putovanja.

OPC

Blistav ten je tražen i na odmoru! OPC, također poznat kao oligomerni proantocijanidini, jedna je od sekundarnih biljnih supstanci. OPC se ekstrahira iz sjemenki grožđa i uzima u obliku kapsula ili praha.

Antioksidansi

Osobito na odmoru koža je izložena UV zrakama, finoj prašini i drugim utjecajima iz okoline. Antioksidansi mogu pomoći u ovim situacijama. Najpoznatiji od njih su vitamini C i E, kao i biljni pigmenti beta-karoten i likopen. Važno je da nutrijente počnete uzimati nekoliko tjedana prije vašeg odmora. Osim toga, ne biste trebali biti niti bez dobre zaštite od sunca!

Magnezij

Magnezij je pravi univerzalac. Magnezij je važan nutrijent, posebno na aktivnim praznicima kada puno biciklirate ili pješačite. Neophodan je za ravnotežu elektrolita i stoga može pomoći probavi. Osim toga, također može smanjiti jet lag prilikom promjene vremenskih zona.

Probiotici

Na putovanju se može uvijek iznova dogoditi da nas probava prevari. Dugotrajno sjedenje, letovi, klimatske promjene i prelazak na drugu prehranu uzrokuju probleme crijevima. Laktobacile i bifidobakterije stoga treba uzeti nekoliko tjedana prije putovanja. Na taj način se gastrointestinalni trakt može pripremiti za promjenu.